میلگرد چیست؟

همه ما نام میلگرد را شنیده­ ایم و کم و بیش اطلاعاتی نیز در مورد آن داریم، برای مثال می­ دانیم که یکی از مصالح به کار رفته در سازه ­ها است و با افزایش قیمت آن هزینه سخت و ساز نیز افزایش پیدا می­ کند. امروزه میلگرد ها از کف ساختمان گرفته تا ستون­ ها و… مورد استفاده قرار می­ گیرند. اما به راستی چرا میلگرد ها این همه اهمیت دارند و چگونه از ما محافظت می­ کنند؟

برای اینکه بدانیم نقش میلگرد در بتن چیست ابتدا باید میلگرد را بشناسیم. میلگرد نوعی میله فولادی است که در سایزهای متفاوتی ساخته می ‌شود و برای بتن‌ ریزی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در اکثر سازه ­های دست بشر از بتن به منظور استحکام استفاده بنا می­ شود. تمام افراد بتن را به عنوان یکی از قوی ترین مصالح با مقاومتی بالا در برابر نیروهای فشاری می شناسند، این ماده به قدری قوی است که برای شکستن آن نیروی بسیار زیادی نیاز می‌شود. در کنار این قدرت باورنکردنی، بتن دارای یک نقطه ضعف بزرگ است. بتن در برابر نیروهای کششی و چرخشی، مقاومت آنچنانی ندارد. به دلیل این نقطه ضعف، پای میلگرد در ساختمان سازی به میان آمد.

استفاده از میلگرد در بتن باعث می‌شود سازه شما در برابر نیروی کششی مقاومت بالاتری پیدا کند. به طور کلی میلگرد وظیفه تقویت بتن را برعهده دارد. دلایل زیادی دارد که مهندسان عمران به دنبال افزایش مقاومت کششی سازه هستند. مهمترین دلیل افزایش مقاومت کششی، محافظت از سازه در برابر زلزله است. در زمان وقوع زلزله، استفاده از میلگرد در بتن جلوی ترک و شکستگی را خواهد گرفت. میلگرد همانند محافظ یک سازه عمل کرده و وظیفه مراقبت و ایجاد امینت برای ساکنین را بر عهده دارد.

تاریخچه استفاده از میلگرد در سازه ها

برای اینکه بیشتر با میلگرد آشنا بشوید ابتدا قصد داریم تاریخچه استفاده از این مقطع فولادی را بررسی کنیم. اولین بار در سال 1800 میلادی آقای جوزف لوئیس تصمیم گرفت در زمان ساخت سازه، میله فولادی استفاده کند. پس از این اقدام وی مشاهده کرد که استفادعه از این میله ها باعث بهبود مقاومت در سازه شده است. پس از این تغییر نیزوی کششی و مقاومت سازه تا حد زیادی افزایش پیدا کرد. پس از این تست موفق، استفاده از میله فولادی در ساخت و ساز رونق پیدا کرد به گونه ای که شرکت های ساختمانی مختلف نیز این روش را پیاده سازی کردند. با این وجود هنوز استاندارد خاصی برای تولید میله های فولادی (که امروزه آن ها را با نام میلگرد میشناسیم) تعریف نشده بود.

تا سال 1878 میلگردها بدون هیچ گونه استانداردی تولید می‌شدند، در این سال آقای تادئوس هیات (Thaddeus Hyatt) اولین استاندارد تولید میلگرد فولادی را ارائه داد. محبوبیت این روش از سال 1900 میلادی شروع به افزایش کرد، به طوری که تا دهه 1950 بیشتر تولیدکننده‌ های مصالح ساختمانی به تولید میلگرد دست زدند. از طرف دیگر مهندسان عمران و شرکت های ساخت خانه برای تقویت بتن در سازه های خود از میلگردها استفاده کردند. در این میان روش تولید میلگرد نیز پیشرفت زیادی را حاصل شد به گونه ای که در نهایت بهترین میلگرد برای تقویت بتن ها مورد استفاده قرار بگیرد.

قیمت روز میلگرد

قیمت میلگرد
وزن میلگرد
قیمت میلگرد ۱۶
قیمت میلگرد اصفهان
قیمت میلگرد بناب